Paroda | Laboratorija A 001

Laboratorijoje „A 001“, vietoje, skirtoje susitikimams ir kūrybiniams atradimams, formuojasi eksperimentų erdvė. Čia įvairių sričių kūrėjai audžia pokalbius apie naujas technikas ir medžiagas. Visų jų įkvėpimo šaltinis – pasirinkimas lėtai gyventi netoli gamtos – Anykščiuose.
Pirmoje parodoje bandome prisijaukinti akvarelę. Rasti gamtos dovanotus potėpius, spalvų kodus.
Tai mūsų, trijų kūrėjų, pokalbis. Susitikimai mus įkvepia ir pastūmėja. Įžvalgos iš šalies – sujudina. Atradimai praturtina kiekvienos iš mūsų kūrybą

Parodos autorės:

  • Jolanta Rimkutė (Kostiumo dizainerė)
    Vilniaus dailės akademijos kostiumo dizaino magistrė
    25 metų kūrybinis paieškų laukas – tradiciniai lietuviški amatai ir šiuolaikinis dizainas. „LT identity“ prekinio ženklo įkūrėja. Profesinė veikla apima šiuolaikinių rūbų kūrimą teatrui, kinui, privatiems ir komerciniams klientams. Veda kūrybines edukacijas įvairaus amžiaus žmonėms.
  • Ramunė Pranckevičiūtė  (Keramikė)
    Vilniaus dailės akademijos absolventė. Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Gyvena ir kuria Anykščiuose. Dalyvauja grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. Yra surengusi 3 personalines parodas.
  • Loreta Uzdaitė (Grafikė, knygos dailininkė)
    Studijavo Vilniaus dailės akademijoje Grafikos katedroje. Pasirinko grafikos knygos kryptį. Įgijo menų magistro laipsnį.
    Apipavidalina knygas, kuria estampus linoraižinio technika, atvirukus. Yra surengusi 8 personalines parodas. Knygos meno konkurse „Vilnius 2016“ apdovanota diplomu už Antano Baranausko ,,Anykščių šilelio“ dizainą.

 

………………………………………………..

Organizacijos veiklą finansuoja: